Farská kuchařka
344 stran
Tradiční rok v české kuchyni.
Tato kniha není jen prostou kuchařkou našich babiček, tedy souborem receptů, ale je též knihou k poučení o církevním roku a jeho vlivu na jídelní zvyklosti předků, o životě farářů a farských hospodyň, a to obzvláště na venkovských farách, a též o sepětí tehdejšího jídelníčku s ročními obdobími a dostupnými místními surovinami.
Výhodou tehdejších receptů, které kniha nabízí, je pak to, že až na několik kontrastních výjimek jde o recepty zdravé, lehké, ze surovin běžně dostupných, tedy odpovídajících dnešním trendům.
Zajímavou součástí je také kapitola věnovaná mešním vínům a patronům vína.
Autor: Czendlik Zbigniew
Vydal: X-Y-Z
Rok vydání: 2019
Dostupnost: Zboží je v prodejně
Kód zboží: 14771
Stav: