Konzervace a ukládání potravin v domácnosti (recepty bez chemických přísad)
320 stran, 7.vydání
Praktická příručka pro domáctnost, která po úvodních statích přináší návody na konzervování potravin. Její předností je, že v žádném receptu nepoužívá chemické přísady.
Probírá totiž pouze:
- konzervování teplem (kompoty, mošty, protlaky, kečupy, sterilovoná zelenina a houby, zeleninové štávy)
- zmrazováním (masa, hotových jídel včetně pečiva, vajec, mléčních výrobků, hub, ovoce,zeleniny)
- konzervaci cukrem (džemy, marmelády, rosoly, ovocné sirupy, proslazené ovoce)
- sušení
- konzervování alkoholem (ovocná vína, alkoholizované mošty, ovoce v alkoholu, ovocné likéry)
- konzervaci octem (zelenina, houby v octě, aromatické octy)
- solením a uzením
- konzervování vajec
- skladování čerstvého ovoce a zeleniny
Autor: Půhoný Karel
Vydal: SZN
Rok vydání: 1990
Dostupnost: Zboží je v prodejně
Kód zboží: 22571 /3
Stav:
Cena: 50,-