Jihočeská houbařská kuchařka
344 stran, brožovaná
Je to nejpečlivěji sestavená a nejpodrobnější houbařská kuchařka, která byla u nás vydaná.
Obsahuje bohatou obrazovou přílohu hub a jídel z nich.
Obsahuje :
* Příprava hub :
- sušení
- nakládaní do soli
- nakládaní do tuku
- sterilizace ve vlastní šťávě
- nakládaní hub do octového nebo sladkokyselého nálevu
- sterilizace
- výroba houbových prášků
- výroba houbových výtažků
- kvašení hub
- domácí zmrazování hub
- domácí uzení hub
* Vývary z hub
* Polévky
* Houbové omáčky
* Houbové pokrmy teplé :
- vaječné pokrmy s houbami
- zeleninové pokrmy s houbami
- rybí pokrmy s houbami
- masové pokrmy s houbami
- drůbeží pokrmy s houbami
- králičí pokrmy s houbami
- zvěřinové pokrmy s houbami
- bramborové pokrmy s houbami
- obilninové pokrmy s houbami
- moučné pokrmy s houbami
- rýžové pokrmy s houbami
- konzervované houby v teplé kuchyni
* Čerstvé a konzervované houby ve studené kuchyni:
- Majonézy a studené omáčky s houbami
- Saláty houbové a saláty s přísadou hub
- Vaječné a zeleninové pokrmy s houbami - studené
- Masité pokrmy s houbymi - studené
- Rybí pokrmy s houbymi - studené
- Rosol a rosolové pokrmy s houbymi - studené
- Pomazánky a chuťovky s houbami
* Přílohy k teplým houbovým pokrmům
* Výber jedlých hub a jejích význam pro kuchyni
Autor: Vrabec Vilém
Vydal: Svépomoc
Rok vydání: 1986
Dostupnost: Zboží je v prodejně
Kód zboží: 7095 /4
Stav: