100 a 1 pokrmů z tlakového hrnce
83 stran, 1.vydání, brožovaná, kapesní formát
Tlakový hrnec nebo-li Papinův hrnec je masivní silnostěnný hrnec, ve kterém je pokrm vařen za vyššího tlaku, než je normální atmosférický tlak. Vyšším tlakem se dosáhne vyšší teploty vaření a to 120 až 130 °C. Teplota varu vody při běžném tlaku je asi 100 °C. Kratší doba vaření zamezuje ztrátě chuti a nutričních hodnot. Všechny chutě se v uzavřeném prostoru dokonale prolnou a zůstanou obsaženy v pokrmu.
Mezi další výhody tlakového hrnce patří menší spotřeba tuku a nízký úbytek vody během vaření, protože dochází jen k malému odpařování. Pokrm v nádobě se nepřipaluje, obzvláště u hrnců s masivním sendvičovým dnem Tescoma. Příprava jídla v tlakovém hrnci tak bývá doporučována i pro dětskou a vegetariánskou stravu, protože je považována za zdravější a šetrnější. Vaření v tlakovém hrnci se stává opět moderní záležitostí – úspora času a energie, zdravější a chutnější výsledek a odpadla i starost o bezpečí.
Autor: Srkala Antonín
Vydal: Merkur
Rok vydání: 1984
Dostupnost: Prodáno
Kód zboží: 44623
Stav:
Původní cena: 20,- Kč
Cena: 16,-