Barový provoz v kostce
162 stran, brožovaná
Učebnice pro pracovníky barů. Malá encyklopedie obsahující klasické i moderní trendy v barovém provozu.
Naše společnost, která dosáhla v mnoha ohledech vynikajícího civilizačního stupně, stále ještě zvyšuje své požadavky pokud jde o stolování a konzumaci nápojů.Životní styl naplňuje sportovní aktivitou, autoturismem, hledáním přírody o víkendech, kdy konzumuje řadu nealkoholických a alkoholických nápojů, které ve formě míšených nápojů často násobí radost z činorodého života a podtrhuje jeho krásu.Mnoho lidí pije jen proto, aby ukojili žízeň a nepřipisuje tomuto čistě materiálnímu úkonu jiný smysl. Jsou však na druhé straně takoví, pro které má i tento úkon význam daleko hlubší.Taková posezení se sklenkou v ruce mají i nedoceněný psychologický aspekt. Umožňují navázání či prohloubení vztahů mezi lidmi. Vytváří atmosféru, ve které postupně mizí náš ostych, kdy dokážeme snadněji formulovat své požadavky, případně vznést i připomínky, či dobře míněnou kritiku. Jde o to, že stojí-li proti sobě lidé se sklenkou v ruce, není zde na místě pohoršování či urážky.Takový bar, ať už je umístěn v hotelové hale či běžném bistru, by měl být především oázou klidu, kde bychom plně vychutnali atmosféru oddechu a uvolnění. K dosažení těchto hodnot sehrává gastronomie svou nezastupitelnou roli.A právě získání takové vysoké odborné úrovně je cílem autora této publikace. Neklade důraz na atraktivnost míchání, ale hlubší znalost klasických zásad, bez jejichž znalosti a uvedení do praxe není vzestup možný.Kniha neobsahuje široký sortiment míchaných nápojů; ty se snadno najdou jinde. Publikace je opravdovou učebnicí pro pracovníky hotelového průmyslu. Je to malá encyklopedie - naučný slovník.
Autor: Černý Jiří
Vydal: Ratio
Rok vydání: rok neuveden
Dostupnost: Prodáno
Kód zboží: 11789
Stav:
Cena: 50,-