Mlynářská a pekařská chemie ,1936
270 stran + 20 stran dobových reklam, brožovaná, 2.vydání
Tato odborná kniha pojednává o chemickém složení všech surovin potřebných v pekařství a vůbec o všech dějích v tomto oboru. Obor mlynářský a pekařství je tak zapracován do jednoho oboru.
Autor přináší nezbytné poznatky a vysvětlivky chemie anorganické a organické, načež rozebírá suroviny, náhražky, plevele a postup mletí obilin, zmiňuje se o vlastnostech různých druhů obilin a chemické kontrole surovin a výrobků mlýnských. Stejně i rozebírá suroviny a přísady pro výrobu těsta, kvašení a pečení pekařských výrobků a neopomíjí i způsoby zušlechťování výrobků z mouky.
Autor: Křtinský Karel
Rok vydání: 1936
Dostupnost: Prodáno
Kód zboží: 16681
Stav:
Cena: 500,-