Kuře na 301 způsobů
200 stran, velký formát 24,5 x 17 cm, 1.vydání
Pečené kuře, kuřecí řízek nebo minutka z kuřecího masa jistě stály v počátcích kuchařských pokusů každého, kdo se rozhodl vařit a věnovat čas přípravě domácí stravy. Z jemného a měkkého kuřecího masa i kuchařský začátečník uvaří jedlý, ba dokonce chutný pokrm.
Tři stovky receptů, z nichž některé vznikly či byly vyzkoušeny před téměř třiceti lety, mohou začátečníkům pomoci při správné přípravě pokrmů a zkušeným domácím kuchařům rozšířit jejich zavedený jídelníček o nové druhy jídel. Kuchařské recepty v této knize se zaměřují na úpravu kuřecího masa.
Kuřecí maso je v současné době na našem trhu k dostání v různém druhu zpracování - od kuřat celých mražených či chlazených přes naporcované okořeněné díly až po směsi na polévky a roztříděné drůbky. Recepty jsou rozděleny do skupin podle hlavního způsobu úpravy na polévky, dušená, grilovaná, pečená a smažená masa včetně minutek, saláty a speciality.
Přípravou kuřecích pokrmů v mikrovlnné troubě se tato kuchařská kniha nezabývá, protože existuje celá řada publikací zaměřených na tento způsob úpravy. Ve většině receptů se jedná o poměrně jednoduchou technologii přípravy jídla s běžnými a cenově dostupnými surovinami.
Autorka čtenářům přeje, aby si v této knize našli inspiraci pro svá nová oblíbená jídla, která jim budou chutnat a kterými potěší nejen sebe a členy své rodiny, ale i své přátele.
Autor: Aubrechtová Markéta
Vydal: GEN
Rok vydání: 2004
Dostupnost: Zboží je v prodejně
Kód zboží: 22021
Stav: