Život bez zánětu : Jak snížit riziko nemocí - superpotraviny, koření a byliny
352 stran
Nevyvážená strava je v průmyslově vyspělých zemích hlavní příčinou úmrtí.
Na zhoršování zdravotního stavu populace se podílejí polotovary, velké množství soli a konzervantů, rafinované oleje a cukr, málo zdravých tuků, ořechů a semínek, ryb, zeleniny a ovoce. Zásadní součástí protizánětlivého režimu je právě strava. Nespočívá v dietách a koktejlech ze superpotravin nebo v neustále doporučované stravě s nadbytkem sacharidů, ale v synergickém účinku mnoha protizánětlivě působících potravin.
Cílem této knihy je ukázat, že protizánětlivý jídelníček z dostupných potravin, koření a bylin zahrnuje to nejlepší ze stravy našich předků. Výzkum prokazatelně ukazuje, že u těch, kteří jedí vyváženě, se riziko civilizačních nemocí — od alergií přes cukrovku, nemoci srdce a rakovinu až k zažíva¬cím obtížím — snižuje až o devadesát procent. Pokud k těmto lidem chcete patřit také, je tato kniha určena právě vám.
Cesta je jednoduchá: K potlačení nezdravého zánětu musíme omezit nebo zcela vyloučit některé škodlivé pokrmy a ve větší míře jíst správné kombinace potravin působící proti zánětu.
Autor: Frej David
Vydal: Eminent
Rok vydání: 2019
Dostupnost: Prodáno
Kód zboží: 44834
Stav:
Cena: 140,-