Superpotraviny
304 stran
Autor popisuje 14 potravin, které považuje za stěžejní pro udržení optimálního zdraví: borůvky, brokolici, čaj, dýni, fazole, jogurt, krůtí maso, lososa, oves, pomeranče, rajčata, sóju, špenát, vlašské ořechy.
Popisuje látky, které jsou v jednotlivých "superpotravinách" obsaženy, čím pozitivně ovlivňují zdraví, a rizika jakých onemocnění snižuje. U každé potraviny uvádí, čím ji lze zaměnit za podobnou ze stejné skupiny (např. borůvky bobulovitým ovocem, vlašské ořechy mandlemi, pistáciemi), a to s podobnými účinky. V úvodu vysvětluje principy zdravé výživy, uvádí současnou moderní pyramidu potravin. Závěr tvoří desetidenní jídelníček od snídaně po večeři s velmi chutnými recepty.
Informace v této srozumitelně napsané knize vycházejí z posledních poznatků o zdravém dietním způsobu.
Autor: Matthewsová K.
Vydal: Ikar
Rok vydání: 2005
Dostupnost: Zboží je v prodejně
Kód zboží: 22459
Stav: